dilluns, 24 d’octubre del 2011

Eduació formal, no formal i informal

Des de l'assignatura d'UDTIC ens hem decidit treballar sobre diferents elements que cal tenir en compte quan parlem d'aprenentatge. Al nostre grup ens han proposat treballar l'aprenentatge formal i informal, i nosaltres hem decidit incloure també en la nostra recerca l'aprenentatge no formal. En aquesta entrada al bloc de +3TIC podeu veure els resultats de la nostra cerca.

Després del debat dut a terme a classe a ran de la nostra presentació, penso que com a mestres és important que tinguem en compte el fet que els nens viuen en un context i que tot educa. Des de fa molts anys el coneixement ja no està només dins les quatre partes de l'escola, sinó que és a tot arreu i l'escola no pot ser aliena a aquest fet. Els nens van pel carrer i llegeixen anuncis, veuen com es comporten els altres, aprenen de com actuen les persones que els envolten, respiren una sèrie de valors a casa, quan s'entrenen amb l'equip...

Així doncs, com a mestres, cal que tinguem present aquesta realitat i adaptem la nostra intervenció al que viuen els nens, per tal que la seva educació sigui el màxim de global possible. Un bon exemple que ha aportat una companya de classe és el cas d'una mestra que mirava les sèries que seguien els nens de la classe per poder parlar posteriorment amb ells sobre el que passava. També cal que tinguem cura del que diem, de com ens comportem i del material que fem servir, ja que els nostres alumnes també ho perceben i, per tant, n'aprenen. No podem oblidar que per a ells som models de conducta i, per tant, hem de ser el millor exemple.

1 comentari:

  1. Sí, totalment d'acord amb vosaltres. Cal saber dels infants, aproximar-nos a ells, aprendre i ser conscients dels seu context. Tots aquests aspectes seran fonamentals a l'hora de dur a terme la nostra tasca educativa.

    Trobo també molt encertada l'exemple que ens expliques de la teva companya de classe. És important que aprenguem què fan els infants en altres contexts fora de l'escola, car aprendrem molt d'ells, de les seves actuacions, del seu comportament, sentiments, emocions, etc.

    Des del meu punt de vista, tan l'educació formal com la informal haurien de treballar conjuntament, a fi de millorar l'aprenentatge que proposem als infants. Així doncs, es tracta d'un camí que haurem de compartir, unir esforços, dedicació, etc. D'aquí la importància d'aprendre a cooperar i treballar en equip.

    Gràcies per l'aportació.

    Si voleu podeu visitar el meu bloc a Educació i les TIC

    Salutacions!

    ResponElimina