dijous, 15 de desembre del 2011

Les TIC i l'Educació Inclusiva

Avui el grup format per la Maria Garcia, la Mònica de Haro, la Mònica Gutiérrez i l'Eva Ladevesa ens ha presentat el seu treball sobre com les TIC poden ajudar a l'educació inclusiva i s'han centrat especialment en la discapacitat visual. 


Per exposar-nos el seu treball, han creat una web en la qual han fet constar un marc teòric, on han definit què és una discapacitat i han fet un recull de pàgines web que contenen recursos, i un marc pràctic, on inclouen un anecdotari, un testimoni del centre Joan Amades de Barcelona i la pràctica perquè nosaltres experimentéssim. També han dedicat un apartat a fer un noticiar, un altre a un canal de Youtube i un darrer a parlar de Jaws, un programa que ajuda a les persones amb discapacitat visual a llegir i escriure continguts digitals. 


Pel que fa a la seva presentació, sobretot he trobat molt interessant la pràctica que ens han fet fer, la qual consistia a contestar unes preguntes a l'ordinador amb els ulls tancats i fent ús del programa Jaws, ja que és la millor manera de comprendre quin és el seu funcionament. En la meva opinió és un programa molt útil, però cal acostumar-s'hi, ja que llegeix tot el que apareix a la pantalla i al principi és una mica confós.

Després d'aquesta presentació encara sóc més conscient de com les TIC ens poden ajudar en la inclusió d'alumnes amb discapacitat a l'aula, ja que donat el seu caràcter versàtil, ens permeten atendre la diversitat i adaptar-nos als diferents ritmes d'aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada